Formannskapet vil ha saken opp i kommunestyret

I går ga formannskapet honnør til alle parter som har fått intensjonsavtalene om leie av det gule huset i havn. Det ble også besluttet at rådmannen nå skal samle trådene i en 3-partsavtale før den på ny fremmes for formannskapet som igjen vil sende den videre til kommunestyret. Det gis også tillatelse til at BKM får søke om å bygge låven (noe som trengs siden den skal oppføres på kommunal grunn). Breivolls Venner er som kjent skeptiske til oppføring av låve, men har sagt at dette må bli en sak mellom kommunen og menigheten. Vi ønsker ikke at det gule huset brukes som et argument for at låven skal opp. Den låven var ønsket bygget lenge før det var snakk om at vi skulle inn i det gule huset. Dette er altså to forskjellige saker.

Vi må også erkjenne at en midlertidig bygning uten binding for kommunen er noe helt annet enn den låven det tidligere var snakk om. Det er nå viktig at byggesaken kommer i gang, slik at man får avklart forholdene rundt denne, hvilken funksjon og hvilket innhold låven skal ha. Dette er det kommunens representanter som tar stilling til. Går alt som man håper kan byggesaken være avgjort innen noen få mnd. Kanskje før sommer`n . Politikerne sa iallfall at det nå må bli satt fortgang saksbehandlingen.

Vi føler at vi sammen med BKM har ført saken mange hakk framover, og dialogen under samtalene har vært god. Det er nedlagt et godt stykke arbeid fra begge parter for å komme til enighet, og nå er resten opp til kommunens administrasjon og våre politikere.

Les mer i dagens artikkel i ØB. Her kan det forøvrig virke som Breivolls Venner ønsker låven opp slik at vi raskt kan få komme inn i det gule huset. Slik er det ikke. Vi erkjenner at det er en forutsetning fra BKMs side, og at det ikke blir noen avtale før den er godkjent. Det er også det som menes i ØBs artikkel. Dersom det ikke blir noen avtale om låvebygg, vil vi i Breivolls Venner fortsette vårt arbeid med å bygge driftsalternativet vårt fram til anbudsprosessen i 2016 – slik vi har gjort de siste 3 årene. Det betyr altså ikke kroken på døra for oss. Vi har et langsiktig mål med vårt engasjement.

Blir det låve så blir det låve, men det viktige med det er at den da ville ha kommet uansett, siden det gule huset IKKE påvirker utfallet. BKM gir oss med dette mulighet til å komme inn på gården – samtidig med at låven gjør sin inntreden. Det er en mulighet vi setter stor pris på.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.