Om oss

Breivolls Venner er en forening som jobber for å etablere en fellesskapsarena på Breivoll Gård. Vårt første mål er å få på plass en samarbeidsorganisasjon/stiftelse som vil være ansvarlig drifter av gården når dagens leiekontrakt utløper i 2018.

Vi ønsker at Breivoll Gård skal bli en aktiv og attraktiv møteplass med et bredt tilbud av aktiviteter innen områdene natur, kultur og helse. Vi hadde frist på oss ut 2012 til å levere vårt driftsalternativ til kommunen, og denne fristen ble overholdt. Prospektet som skisserer vårt driftsalternativ kan lastes ned her:

Prospekt Breivoll gård – Senter for natur, kultur og helse i Follo

Vi jobber nå med å videreutvikle dette driftskonseptet og er i dialog med flere aktuelle samarbeidspartnere. Rådmannen har varslet en anbudsprosess i 2016, og i forkant av denne må politikerne bestemme seg for hva de vil med gården i framtiden. Vi håper denne prosessen kommer igang rett over nyåret.

Breivoll Gård, med sin unike beliggenhet, er en fantastisk perle, kommunens indrefilet og arvesølv – for å bruke noen av omtalene stedet har på folkemunn. Som kommunens eneste eiendom med fjordnær tilhørighet står stedet i en særstilling, ikke bare på kommunalt nivå – men også på landsbasis. Mulighetene som oppstår om man åpner tankene i en litt mer visjonær retning, er nærmest grenseløse. Verdiskapningen som umiddelbart vil finne sted i kjølvannet av et slikt handlingsspor, er uvurderlig – både for dagens og morgendagens innbyggere. Spørsmålet er ikke om vi har råd. Spørsmålet er om vi har råd til å la være.

Det er stengt for kommentarer.