Begeistringens hus

Det lille gule huset ved inngangen er nå endelig totalrenovert, og 14. mai kl. 1400 var det høytidelig åpning! Du kan lese åpningstalen lenger ned på siden. Men hva er formålet med huset? Hvem kan leie, og hva koster det?

Husets formål
Begeistringens Hus skal bli et samlingssted for  lokale lag og foreninger – et kraftsenter for frivillighet, fellesskap og engasjement. Dette huset blir en viktig brikke i puslespillet for å realisere Breivoll gård som en felleskapsarena for befolkningen.

Hvem kan leie?
Begeistringens hus kan leies av lag, foreninger og organisasjoner, samt ulike prosjekter/aktiviteter som gjør godt for innbyggere og samfunn. Det vil også jevnlig arrangeres åpne kvelder, såkalte «Fyrverkskvelder», med kurs, foredrag og workshops. Enten i regi av våre leietakere, eller etter initiativ fra oss i Breivolls Venner. Huset leies ikke ut til private selskaper som konfirmasjoner, bursdager og bryllup.

  • Åsestua har plass til rundt 50 personer avhengig av oppsettet. Et godt møterom til 20-30 pers. Har smartskjerm.
  • Oscars Værelse er et mindre møterom som passer for 6-8 pers. Har smartskjerm.

Begge rom har tilgang på et felleskjøkken. Her kan man selv trakte kaffe og stå for egen matservering. Skal det bestilles mat gjøres det fra egen meny fra Breivoll Gård DNT.

Priser for utleie
Leiepriser per vår 2023 finner du her:

Litt bakgrunnsinformasjon om prosjektet

Se video om prosjektet her.

Breivolls Venner har, etter avtale med DNT Oslo og Omegn, tatt på seg ansvaret for selve rehabiliteringen og driften av huset.

Huset er nå totalrenovert både utvendig og innvendig og byr nå på et stort møte/-aktivitetsrom, to mindre møte-/grupperom, kombinert kjøkken og minglerom, to toaletter og et nytt inngangsparti/garderobe. Se tegninger nedenfor. Her skal lag og foreninger kunne ha møter, kurs, seminarer og andre aktiviteter, samtidig som det også skal være et samlingssted for frivillige på Breivoll gård.

Det er Bygg og anleggslinja ved Vestby videregående skole som har stått for det meste av arbeidet. I tillegg har vi fått med oss en rekke velvillige bedrifter i dette rehabiliteringsprosjektet: Fin Strek AS, Marte Tingstad Grav arkitektur, Maxbo Ås, Total Skadeservice AS, Bygg og tømrermester P-C. Saxebøl, TN Varmeteknikk AS, Drøbak Elektriske AS, Tomwil miljø AS, Kvik Kjøkken UCO AS og Asplan Viak AS.

Breivolls Venner legger betydelige økonomiske ressurser i dette huset. I tillegg har vi fått støtte fra tidligere Akershus fylkeskommune, Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen. Sanitetskvinnene og Ameida har også bidratt med tilskudd til henholdsvis oppvaskmaskin og AV-utstyr.

Plantegninger av huset: